Contact

Meer weten? Bel, mail, schrijf of fax ons.
Wij helpen u graag!

Neem contact op via e-mail.

Rietdijk B.V.
Postzegel- en Muntenveilingen
Noordeinde 41
2514 GC DEN HAAG

Openingstijden:

Van maandag t/m vrijdag
Tussen 9.00 uur en 17.00 uur.


Tel.: +31 (0)70 - 36 47 957
Fax.: +31 (0)70 - 36 32 893

E-mail: info@rietdijkveilingen.nl
Internet: www.rietdijkveilingen.nl

 

Taxatieregeling  

Op kantoor
Voordat u uw bezit aan postzegels of munten laat veilen, wilt u ongetwijfeld weten wat de getaxeerde opbrengst is. Een bezichtiging door een van onze deskundigen is de aangewezen weg om dit inzicht te krijgen. De taxatie kan, na het maken van een afspraak, vrijblijvend én kosteloos op ons kantoor plaatsvinden. 

Op locatie
Bij grotere objecten met een behoorlijke veilingwaarde komt de taxateur desgewenst bij u thuis of op een andere locatie. Ook deze taxaties zijn gratis, tenzij u besluit om het getaxeerde niet voor de veiling in te leveren. In dat geval bent u reis- en taxatiekosten verschuldigd, die overigens worden gerestitueerd indien u binnen een halfjaar alsnog tot veilen besluit.

 

Actuele marktwaarde
Wij taxeren verzamelingen en partijen met het doel deze te kunnen veilen. Uw bezit wordt op de actuele marktwaarde gewaardeerd. Samengevat heeft u de volgende  mogelijkheden om een betrouwbare indicatie van de veilingopbrengst van uw postzegels en/of munten te krijgen:

-Bij ons op kantoor, altijd kosteloos en vrijblijvend: op afspraak, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
-Bij u thuis of op een andere locatie. Kosteloos bij inleveren van een inzending van voldoende gehalte.
-Via e-mail, alleen in bijzondere gevallen mogelijk.

 

Taxaties voor notariaat of verzekering
Wij verrichten ook taxaties voor het notariaat en de verzekering. Taxaties voor notariaat of verzekering worden in principe verricht tegen vergoeding van de reis- en taxatiekosten, zoals in onze regeling staan vermeld. Uiteraard ontvangt de opdrachtgever een taxatierapport met de gewenste waardebepaling en specificaties.Voor het notariaat geldt de restitutieregeling van taxatiekosten als het getaxeerde binnen een halfjaar ter veiling wordt aangeboden.


Veilingkosten
Veilingkosten zijn altijd in overleg en afhankelijk van de waarde en bewerkelijkheid van uw inzending voor de veiling. In zijn algemeenheid. Hoe hoger de waarde hoe lager de provisie, hoe hoger de bewerkelijkheid hoe hoger de provisie. Dit is een kwestie van onderlinge afstemming, wij doen u altijd een scherp voorstel zodra wij weten wat u zou willen veilen.  

De taxatieregeling samengevat: 

Alles op een rijtje: